12 sample Multiple Choice Question with asnwers for Bank PO exam

1. With which game is the Agha Khan Cup associated ?

(a) Football (b) Cricket

(c) Basketball (d) Hockey

2.The term ‘Grand Slam’ is associated with-

(a) Table Tennis (b) Chess

(c) Badminton (d) Bridge

3. Which of the following countries has hosted the Asian Games for maximum number of times ?

(a) Indonesia (b) Thailand (c) India (d) China

4. The winter Olympics came Into being in-

(a) 1912 (b) 1916

(c) 1920 (d) 1924

5.Leander Paes is associated with-

(a) Football (b) Cricket

(c) Badminton (d) Tennis

6. The first Commonwealth Games were held in 1930. Which country hosted the games ?

(a) Australia (b) England

(c) New Zealand (d) Canada

7. India won the first Olympic Hockey gold cup at-

(a) London (b) Berlin

(c) Amsterdam (d) Los Angeles

8.First Olympic Games were held in-

(a) 776 BC. (b) 798 BC.

(c) 876 BC. (d) 898 BC-

9. Wimbledon is a place connected with-

(a) Cricket (b) Table Tennis

(c) Badminton (d) Lawn Tennis

10. If you scored a cannon, which game would you be playing ?

(a) Football (b) Cricket

(c) Billiards (d) Hockey

11. Matt’ is related with which of the following game ?

(a) Golf (b) Judo (c) Kho-kho (d) Rugby

12. Arina is related with which of the following game ?

(a) Judo (b) Kho-kho

(c) Golf (d) Horse Racing

Answer

1. (d) 2. (d) 3. (b) 4. (d) 5. (d) 6. (d)

7. (c) 8. (a) 9. (d) 10. (c) 11. (b) 12. (d)